Yes, jullie zijn verloofd en willen dolgraag trouwen in de tuin, geweldig! Maar wat komt hier eigenlijk allemaal bij kijken? En is een bruiloft in de tuin goedkoper dan trouwen op een trouwlocatie? Wij geven jullie tips & weetjes over trouwen in de tuin want geloof ons, trouwen in de tuin is geweldig máár ook een hele organisatie.

trouwen in de tuin

Trouwen in de tuin, waar ga je beginnen? Wat moet er allemaal geregeld worden en hebben jullie overal aan gedacht? Wanneer jullie gaan trouwen in de tuin is het belangrijk je te realiseren dat álles moet worden ingevlogen. Denk hierbij aan stoelen, bestek, servies, maar ook toiletten, voldoende stroom, gelegenheid om het eten te bereiden voor de kok, een vergunning en nog véél meer!

ceremonie buiten

Voordelen van trouwen in de tuin

De voordelen van trouwen in de tuin? Die zijn er heel veel! Jullie zijn heerlijk in jullie eigen omgeving, alles is blanco want yes, je mag alles zelf bepalen en hoeft geen rekening te houden met regels van de trouwlocatie. De dagen voor jullie bruiloft kunnen de voorbereidingen op de locatie al beginnen en jullie kun doen en laten wat jullie willen. Maar welke punten mag je nu echt niet vergeten wanneer jullie trouwen in de tuin?:

♥ Vraag op tijd een vergunning aan óf doe een melding bij de gemeente (of jullie een vergunning nodig hebben of melding moeten maken hangt af van het aantal gasten en de tijden van jullie bruiloft, ook verschilt dit per gemeente, check dus even goed welke regels er in jullie gemeente gelden)
♥  Zorg voor voldoende stroom, en dan met vooral, zorg voor verschillende groepen met stroom. Jullie willen natuurlijk niet dat de muziek uitvalt op het moment dat de kok zijn of haar oven aanzet 😉
♥ Zorg voor toiletten, je wilt natuurlijk niet alle gasten bij jullie in huis hebben. Er zijn verschillende leveranciers die prachtige VIP toiletten aanbieden, tip van de dag 😉
♥ Zorg voor twee aparte ruimtes zodat de gasten zich kunnen verplaatsen van de borrel naar het diner, en van het diner weer terug naar het feest.
De belangrijkste tip: zorg voor voldoende hulp! Buiten trouwen is geweldig, maar geloof ons, het is ook heel veel werk en hé, jullie willen natuurlijk niet gestresst beginnen aan jullie trouwdag.

weddingplanner
bruidsbloemen

Trouwen in de tuin, waarom niet?

Klinkt geweldig toch, jullie bruiloft in de tuin? Dus waarom zou je het niet doen? Trouwen in de tuin is ook fantastisch maar het is belangrijk dat jullie zorgen voor voldoende hulp, en kies ook voor leveranciers die vaker bruiloften in de tuin organiseren. Daarnaast wordt er vaak gezegd dat trouwen in de tuin goedkoper is, en laat ik maar meteen met de deur is huis vallen, helaas. Jullie bruiloft in de tuin is kost vaak een stuk meer geld dan trouwen op een trouwlocatie. Dit komt doordat jullie alles, maar dan ook alles, moeten inhuren. Van toiletten tot glaswerk en van servies tot aan stoelen. Kortom, trouwen in de tuin is geweldig maar verdiep je goed in alle mogelijkheden en kosten voordat jullie besluiten om in de tuin te trouwen.

Hulp nodig? I'll be there for you!

Willen jullie dolgraag in de tuin trouwen? Joehoe! Ik help jullie met liefde met de organisatie en styling van jullie bruiloft in de tuin. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem gerust contact met ons op!

trouwen in de tuin
diner